Polyphoon zingen

Tot mijn eigen verrassing kom ik er achter dat wat ik doe met de vrouwen in de workshop Slavische krachtliederen, is polyphoon zingen. Eigenlijk een enorm ingewikkeld woord dat me zelf bijna afschrikt maar hoe je het wel zou kunnen omschrijven. Ik zing namelijk in de workshop zonder uitgeschreven partijen en zonder in te studeren fragmenten. Ik heb zelf het lied in m'n hoofd en reik wel melodieën aan en daarna zingen de vrouwen zelf hun melodie.

Lees meer »

Sjamane

‘Je  bent een sjamane, een generezes, die heelt op de oude manier. Via de aarde, Moeder Aarde, door je heen in verbinding met de hemel en het goddelijke aldaar. Met beide pootjes op de grond, zing je mensen in hun kracht, spreek je met ze, hoor je ze, zie je ze en luister je naar ze. Je maakt connectie en laat de informatie door je heen komen en dat is wat je benoemt.

Lees meer »

Vijf (zintuigelijke) tips om in je kracht te staan

Zo halverwege het jaar vijf basistips waar je eigenlijk een heel eind mee kunt komen, het komende halve jaar. De beheersing van de vijf zintuigen, je voelsprieten om te achterhalen waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Om evenwicht, balans te verkrijgen en stevig in je kracht te staan. Met zachtheid, mildheid en af en toe een schop(je) onder de kont. Als je deze op de wc hangt, of in de keuken aan de koelkast, heb je je fysieke, mentale, emotionele en spirituele checklist altijd bij de hand.

Lees meer »