Ik ben Marjoline Kampinga (1969), lichaamsgericht stem-zangcoach en zangeres/muzikante en sjamane.

 

Met het Conservatorium, Kunstmanagement en de Raja Yoga-opleiding als achtergrond ben ik werkzaam geweest bij Loam (Landelijk orgaan voor amateurmuziek), het Noordhollands Philharmonisch Orkest, Rijkswaterstaat en ROC Deventer. Dat is intussen even geleden.

 

Na de geboorte van een dochter en een zoon (2001 en 2002) uit het betaalde werk gestapt om voor de kinderen te zorgen. In deze periode een yoga-opleiding gedaan, bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en met yogalessen gestart. Dit gecombineerd met zanglessen onder de naam MKYoga. Intussen administatief en PR-werk verzorgd bij een aantal zzp'ers.

Tijdens deze periode van ca 7 jaar yoga geven eveneens groepswerk gedaan ism Hans vd Vlis van Commovendo: in contactimprovisatie een combinatie gemaakt van lichaams- en stemwerk.

 

Vanaf 2012 heb ik een herstart gemaakt met Praktijk Zinzin(g) als lichaamsgericht stem-zangcoach om mensen te begeleiden in hun ontwikkelingsproces gericht op hun stem.

Zowel in stem/zangsessies als in piano- en ukelelelessen. De yoga staat in deze periode op een lager pitje. In  januari 2019 heb ik een muzikale reis naar Servië gemaakt op zoek naar het Slavische lied. Hier heeft Sharon Kromotaroeno een film van gemaakt. Door de liefde voor het Slavische lied geef ik workshops Slavische krachtliederen en ik ben intussen een paar keer naar Servië gereisd om mensen te ontmoeten en muziek te maken. Binnenkort start tevens workshops 'Iedereen kan zingen' want er zijn nog veel te veel mensen die denken dat ze niet kunnen zingen terwijl ze de prachtigste stemmen hebben !  Naast al dit werk geef ik in kleine kring maanvieringen, vrouwencirkels en drumcirkels (op aanvraag). In deze setting zingen we/zing ik vaak mantra's gecombineerd met sjamanistische zang.

 

Ik geef eveneens huiskamerconcerten en ben bezig met opnames van mijn en andere liedjes op spotify en i-tunes. Op you tube en facebook kan je ook liedjes van me horen.

 

Ervaring (gehad) met longproblemen/ademhalingsmoeilijkheden, post-natale depressie, baarmoederpijnen, psychotische ervaringen, pijn rondom het hart, darmen, nieren, tja, wel heel wat eigenlijk, lever , maar goed, dat is te overkomen allemaal. Ik heb nooit (pharmaceutische) medicijnen gebruikt. Als kind wel antibiotica gehad, maar later ontstond en is er nog steeds een weten dat ik kan vertrouwen op het zelfhelend vermogen van m'n/het lichaam.

Zo heeft de periode van ziekte de omslag betekent van gebrek aan energie naar bloei in energie en mogelijkheden! Het (werkelijk) luisteren naar het lichaam is een levenslange les...

 

Ik ben niet in het bezit van een certificaat van therapeut (wel Conservatorium en Yoga-opleiding gedaan). Ik heb mezelf geheeld op eigen kracht zal ik maar zeggen, kompas en vertrouwen in het vermogen van de mens om te helen; soms wel in samenwerking met een therapeut of healer. Met vertrouwen in het vermogen van de mens om te helen, op te staan en steeds de blijdschap te hervinden als een dip is geweest. Ik moet zeggen dat ik heel vaak de vraag heb gehad of ik therapeut ben omdat de zang en de muziek blijkbaar dat effect kunnen hebben. Ik ben me daar eerlijk gezegd niet van bewust omdat ik de natuurlijke wisselwerking volg tussen twee of meerdere mensen.

 

Ik ga in de sessies en workshops uit van de eigen verantwoordelijkheid van ieder mens en dat ieder mens geleid en gedragen wordt in het proces om gewoon met twee benen op de grond te staan. Of net andersom ;-) 

 

met warme groet

Marjoline Kampinga