Stembevrijding

 

Met plezier spanning ontladen in je lijf door zang, klank, muziek, woorden en geluid, dat is stembevrijding. Afgestemd op je situatie, waar spanning zit, wat er in de weg geven we klank aan datgene wat er uit wil. Soms horen daar woorden bij, en soms zijn het melodieën of klanken. Dan komen er geen woorden aan te pas. Met pop-songs, wereldliederen, jazz, spirituele liederen, Slavisch, mantra, wat je ook aanspreekt. Jij geeft aan en ik anticipeer daarop. En soms gaat het even andersom miscchien. Hieronder een citaat van Ineke, die dit voorjaar een reeks sessies heeft gedaan:

 

‘Marjoline speelt op een fijne manier in op je behoefte. Zelf ben je ook vrij om dingen in te brengen. Als je alleen zin had om te neuriën was dat ook goed. Het was ook prettig dat ze de zang vaak begeleide met de piano. Ik voelde me heel veilig om mijn stem te laten horen en nieuwe inzichten op te doen. Dank je wel Marjoline!’

 

 

sessie:  50 euro, in overleg voor degene met laag inkomen

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hieronder nog enkele overwegingen die langs kunnen komen met de stembevrijding:

 

Zingen omdat je het leuk vindt, om te verbinden, 'omdat je het niet kunt', om jezelf te 'bevrijden' van bibbers, hobbels en bobbels.

 

Het zingen heeft behalve het heerlijke gevoel om muziek te maken ook een helende werking op het lichaam. In de afgelopen 15 jaren heb ik vijf genezingsmethoden ontdekt van innerlijke heling: via het proeven, het ruiken, het horen, het zien en het voelen. Het intuïtieve komt daarbij en is daar onderdeel van. Deze 5 methoden draag ik ook uit in het muzikale aanbod wat ik heb.

 

Behalve stemvorming individueel en gezamenlijk, toonhoogte, klankvorming, ritmiek en zuiverheid werk je dus ook tijdens de sessies en lessen aan een beter zicht, betere smaak, betere tastzin en gevoeligheid. En al de klanken zijn verbonden met organen, huid en botten, dus de heling vindt niet alleen plaats in je stem en je longen en je basis, maar in allerlei facetten van je als menselijk lichaam.

 

Organen: huid, lever, alvleesklier, nieren, blaas, milt, longen, hart, (schild)klieren, baarmoeder, vagina, hypofyse, hersenen en darmen.

 

Zintuigen: zicht/ogen, reuk/neus, gehoor/oren, smaak/tong, tast/vingertoppen

 

En alle weefsels, spieren, bindweefsels die de organen, zintuigen en het menselijk lichaam met elkaar verbinden, zo ook de zenuwen. Zo kan je het hele spectrum van het hele lichaam benaderen vanuit je stem met klank, zang en woorden. Ook licht psychotische ervaringen kunnen geheeld worden.

 

De behandeling, sessie of les is gericht op het betreffende orgaan of zintuig. We zingen, al dan niet in gezamenlijkheid met genezing, heling van het betreffende orgaan in gedachten. Dat wil niet zeggen dat totale genezing gegarandeerd is, maar stukje bij stukje, beetje bij beetje treedt verzachting op in het betreffende orgaan of deel van het lichaam waardoor oude emotie - de bron van de ziekte of ongemak - opgelost kan worden. Veel water drinken, met gember bv, is van belang.

In deze aanpak ga je uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Elke cel bevat informatie, herinnering en/of emotie die her-innerd, beleefd kan worden, losgelaten en geheeld. Soms komen tranen, verdriet of boosheid aan de oppervlakte, meteen of op later moment. Het is dan ook van belang om tijd te nemen voor deze emoties en hier weer van te herstellen. De wond van binnen te laten helen.

 

Met muzikale pakket bestaat uit allerlei verschillende soorten muziek, stijlen landen, sferen; alles kan langskomen. Iers, Engels, Spaans, Arabisch, Keltisch, Indiaans, Slavisch, Mongools. Je zegt het maar. Onderdeel in de sessie is de stilte waarin verwerkt, ontdekt en gespiegeld wordt. 

Dit alles in transitie van de oude naar de nieuwe tijd.

 

Je stem, loepzuiver of juist vals, in de kern vanuit een soort oer-zijn. Waarin het denken stopt, het aardse en het hemelse samenkomen. Een soort en met van biddend zingen of zo, je in verbinding komt met jezelf en de ander. Waarin je (zijdelings) raakt aan verdriet, aan vreugde, aan genieten , extase bijna wel misschien en enorme helderheid. Waarin je recht in je genietende, sensual midden komt. In een zachte vorm van power die ook snijdend kan zijn. Met een soort van geconcentreerde aandacht, gedragen en gesteund door dat wat niet te benoemen is en waar we toch allemaal woorden voor hebben gevonden: God, godin, bron, waarheid, engelen, lichtwezens, natuur, gidsen. Daar waar stilte niet (meer) raakt, daar waar woorden niet (meer) raken, daar raakt muziek, melodie, klank, de stem in al haar puurheid. Deze ervaring gun ik een ieder die dat zou willen.

In liefde en met joy - ja, soms moet daar blijkbaar wat Engels doorheen .

Heb een mooie dag,

 

50 euro per sessie (in overleg bij kleine beurs)