5 Manieren om zuiver te leren zingen

Gepubliceerd op 16 augustus 2016 om 17:29

Ook als je 'niet kunt zingen', kan je wel zingen. Deze overtuiging kan je soms best dwars zitten in het dagelijks leven. Hier een paar tips om je stem los te maken.

tip 1

Neem een melodietje wat in je opkomt (popsong, oud kinderliedje, reclamedeuntje) en neurie het na.

Op de fiets, tijdens de (af)was, onder de douche of in de auto. Het gaat er niet om hoe het klinkt, maar dát je klinkt. Je stem komt los, en je went eraan je stem op een andere manier te horen dan sprekend. Zing al die 'valse' noten voluit en met overtuiging! 

 

tip 2

Ga recht staan, twee voeten naast elkaar parallel en laat je door je knieën zakken in een ritmische beweging; je armen volgen de beweging en laat je langs je lichaam vallen en weer oplichten.

Dit is een fysieke oefening om je lichaam in beweging, in een cadans te krijgen; als je de schwung te pakken hebt, kan je er ook geluid bij maken. Voel je voeten op de grond.

 

tip 3

Drink een glas water met limoen of gember.

 

Om je lichaam te zuiveren, afvalstoffen af te voeren en je zuurtegraad te optimaliseren.

 

tip 4

Begeleid een herhalende beweging in je dagelijks leven met geluid.

 

Bij het snijden van de groente, het stofzuigen, het trappen op de fiets of het wandelen. Maak geluiden, zing melodietjes of brom er maar wat op los. Zo benader je je stem weer op een andere manier, kan je je hoofd leeg maken en meer in je lijf komen.

 

tip 5

Ga even zitten en voel na.

 

Altijd even navoelen na handelingen/oefeningen/momenten van actie. Om het effect in je lichaam en systeem te laten landen, de rust te hernemen en jezelf de tijd te gunnen om gedachten op te laten komen, ideeën te krijgen, inzichten bewust te worden, herinneringen op te laten borrelen.

 

Kies een oefening die lekker loopt en herhaal deze. Laat me anders weten welke dat is, dat vind ik leuk om te horen.

 

 

Veel plezier ermee!

en een warme groet van

Marjoline Kampinga,

 

praktijk Zinzin(g),

voor het spreken van je pure stem en het zingen van je (on)zuivere noten

 

Vertel het verder en/of

neem contact op voor een gratis intake/gesprek als je nieuwsgierig bent geworden (06-48120746 of marjoline.kampinga@versatel.nl).


www.zinzing.jouwweb.nl

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.