Workshop slavisch krachtlied

 

Zaterdagmiddag 21 maart 2020

13.00-17.00

Isis Sofia, Dalfsen

50 euro (normaal 100 euro), opgeven bij info@isissofia.nl

door Marjoline Kampinga, zinzing.nl

 

In deze workshop gaan we weer het prachtige wit-russsiche lied Sztoj pa moru zingen, waarin we stap voor stap naar onze zachte kracht gaan en via het kleine naar een volle stem gaan zingen met gemak en vloeiend. We gaan onszelf - en de ander dus ook een beetje - verleiden om dicht bij onszelf vanuit de basismelodie je eigen zanglijn te vinden met mijn hulp. Laag vanuit je buik met een tedere stem, een dragende en zacht sensuele stem soms. Of parlando zingend voor de vrouw, of man, die het lastig vindt om toon te houden maar natuurlijk wel een prachtig stemgeluid heeft. Als je jezelf kunt blijven horen en de ander komen we in een prachtige verbinding waarin je jezelf en de ander kunt raken en versteld kunt staan van de prachtige klanken die kunnen klinken.

 

We starten met de basismelodie en zingen soms maar 1 of 2 coupletten, al kun je niet altijd voorspellen hoe het gaat lopen. Dat bouwen we uit en verdelen ons in meerdere stemgroepen zonder bladmuziek te gebruiken. Het is bedoeld voor vrouwen, en dit keer ook mannen, die het heerlijk vinden om te zingen en/of voor hen die het spannend vinden maar wel willen. 

We wisselen groepszang en individuele inbreng (kan ook in stilte ;-) af.

 

Luisterend zingen vanuit de stilte waarin soms de oerklank tot zingen gebracht kan worden.

De middag wordt afgesloten met een vuurritueel om de lente in te luiden.

 

Isis Sofia is een prachtige plek in een bosrijke omgeving om deze zangworkshop te geven en te ontvangen. met dank aan Danitsja van Dijk die mij heeft uitgenodigd bij Isis Sofia.