Slavisch krachtlied

 

met oorspronkelijke liederen uit het Balkangebied en Wit-Rusland

 

In de workshop gaan we vanuit de stilte liederen zingen zonder noten en zonder partijen in te studeren. De valse noten mogen dus ook klinken, dat kan niet anders. De vrouwelijke (zang)kracht laten klinken in haar volheid, maar ook in haar ontluikende tederheid en sensualiteit. We zingen eerst puur de melodie en voegen daarna de andere stemmen in. De woorden komen later.

 

De workshop is bedoeld voor vrouwen die het heerlijk vinden om te zingen en voor vrouwen die wel willen, maar die het spannend vinden. Zingen in de zachtheid en ook voluit zingen met die bijzondere Slavische klank!

 

Het is in feite polyphone muziek waarbij de stemmelodieën ter plekke ontstaan. Dat klinkt misschien ingewikkeld voor sommige mensen ('dat kan ik niet!'), maar dat kan dus enorm meevallen. We doen dat namelijk in alle rust en als je jezelf de ruimte geeft om je mee te laten nemen op de melodieën die 'klinken in het veld', zoals je het zou kunnen zeggen, dan ontstaan er prachtige liederen.

 

Welkom!

 

Inspiratiebron is oa de groep Laboratorium Pièsni uit Polen. Zij zingen hierboven het lied Sztoj pa moru. Een reis naar Servië om liederen daar te verzamelen is een andere grote inspiratiebron. 

 

 

zaterdagmiddagen van 13.30-16.30

2019/2020 op aanvraag

€ 50 euro per workshop per persoon

Prijzen zijn incl koffie en thee en incl btw.

Schoutenweg 47, Deventer, bij Hans van der Pol./Kunstcircuit Deventer

 

 

Deze opname is gemaakt tijdens het Rode Maanfestival 2018 na een workshop met ervaren en onervaren zangeressen/vrouwen. Samen zongen we dit lied.